Hirdetés

A reklámblokkolók után most a VPN-ezőkre csap le a Google



|

Sokan élnek a lehetőséggel, hogy "másik országból" olcsóbban fizessenek elő a YouTube Prémiumra.

Hirdetés

A YouTube a világon a legtöbbek által használt videós platform, aminek felhasználói élményét nagyban ronthatják az aktuálisan megtekintett tartalmakat időnként félbeszakító reklámok. Ez ellen egy régi, jól bevált módszer volt a reklámblokkolók használata egy ideig, de egyelőre úgy tűnik, hogy a Google fog győztesen kikerülni az ezzel vívott küzdelemből.

A reklámok másik, legális ellenszere az oldal prémium szolgáltatására való előfizetés, mely lehetőség egyébként a reklámmentességen túl több nagyszerű előnnyel is jár. A felhasználók egy része azonban még ehhez a megoldáshoz is szeretne egy kiskapun át hozzájutni.

Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy VPN-en keresztül olyan területről indítják az előfizetést, ahol az ő országukhoz képest kedvezőbb áron tudnak előfizetni a prémium szolgáltatásra. Ez egy bevett szokás olyan oldalak esetében, ahol régiónként jelentős eltérés van az előfizetési feltételek között.

Hirdetés

A YouTube esetében ez például egészen biztosan megérte mostanáig, hiszen olyan szolgáltatási területeken, mint Görögország, Horvátország vagy éppen hazánk, a gazdasági viszonyokhoz igazított előfizetői díj lényegesen kedvezőbb, mint máshol.

A Google nemrégiben bejelentette, hogy pontot tenne ennek az időszaknak is a végére, ám szemben a reklámblokkolók elleni harccal, nem akar technológiai megoldást keresni, egész egyszerűen csak törli a szerinte ellentmondásos előfizetői fiókokat.

Az akcióra néhány pórul járt felhasználó hívta fel a figyelmet Redditen, akik bevallották, hogy VPN-nel fizettek elő a YouTube Prémiumra. Elmondásuk szerint maga a szolgáltatás, a "maszkolt" előfizetést követően már működött VPN nélkül is. Ezt a kiskaput falazná most be a Google.

Az ügyfélszolgálatnál panaszkodóknak elmondták, a törlés oka valóban az, hogy más helyen használják a szolgáltatást, mint ahol előfizettek rá. Azoknak, akik szeretnék visszaszerezni a fiókjukat, azt tanácsolták, hogy a bejelentkezésnél adják meg a tényleges lakcímüket, és ezt igazolják is valamilyen módon.

Ugyan a reddites panaszok közt nincs ilyen eset, de elképzelhető az is, hogy olyan vétlen felhasználók is a tisztogatás áldozatául estek, akik az előfizetést követően egyszerűen csak elköltöztek egy másik országba. A szankció azonban elvileg őket is ugyanúgy sújthatja, és nekik is csak a tényleges lakhely megjelölésével való újraregisztrálás marad megoldásként.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.