Hirdetés

A Microsoft új alkalmazásáruházat tesztel a Windows 11-ben



|

Átalakul a Microsoft Store, kiderült, mik fognak változni benne.

Hirdetés

A Microsoft jelenleg egy új, átdolgozott Microsoft Store-t tesztel, amely a bennfentesek számára már elérhető a Canary és Dev csatornákon. Az új változat új letöltési helyet kapott, ahogy azt egy online portál már felfedezte. Korábban a felület Könyvtár nevű fülén nézhettük meg az összes letöltött alkalmazást, és egy kattintással frissíthettük szükség esetén, most azonban ez megváltozik.

A megújult alkalmazás bal oldalsávjában, közvetlenül a meglévő Könyvtár fül felett egy új Letöltések lapot kapott. Ha erre kattintunk, megjelenik az összes telepített alkalmazásunk listája, függetlenül attól, hogy ingyenes, vagy fizetős.

A jobb felső sarokban található nagy "Frissítések lekérése" gombbal egyszerre frissíthetjük az összes alkalmazásunkat. Persze ezt továbbra is megtehetjük egyesével az egyes alkalmazások listájában található hárompöttyös menü segítségével.

Hirdetés

Ugyanitt mást is elvégezhetünk, például megoszthatjuk az adott alkalmazást másokkal, véleményt írhatunk róluk, kitűzhetjük a tálcára, és belenézhetünk az alkalmazás kiadási megjegyzéseibe. A Könyvtár fülön belül láthatjuk a rendszerre telepített összes alkalmazást sőt, azokat a megvásároltakat is, melyeket még nem telepítettünk.

Minden egyes alkalmazásnál jelzi a felület a telepítésének dátumát. A Letöltések szekciótól eltérően azonban itt válthatunk nézetet a rendszerezés szempontja szerint. Ezeket a listákat dátum vagy név szerint is rendezhetjük, és csak az éppen telepített alkalmazásokra szűkíthetjük a kört, de van egy hagyományos keresőmező is.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a Letöltések és a Könyvtár fülön végrehajtott, tesztelés alatt álló változások az átláthatóságot és a könnyebb nyomon követhetőséget szolgálják, de hogy ezekből a Microsoft mit fog a végleges változatban megtartani, az csak később fog kiderülni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.