Hirdetés

A Microsoft AI-alapú fejlesztése, a Designer a te életedet is egyszerűbbé teheti



|

A mesterséges intelligencia által hajtott funkciók beépülnek a Microsoft szolgáltatásaiba.

Hirdetés

A Designer a Microsoft mesterséges intelligenciás művészeti fejlődésének következő állomása, amely 2022-ben a Bing Image Creatorral kezdődött, majd átvándorolt a fejlettebb Dall-E 2 modellbe, azután az AI-meghajtású tervezőeszközben csúcsosodott ki, amelynek elemei közvetlenül a Canvával versenyeznek, de a Microsoft nem korlátozza a Designer elemeit csak a szoftverre. Ehelyett a Windows a Microsoft 365 több különböző programjában is alkalmazza őket.

A legegyszerűbb integráció a Wordben és a PowerPointban valósul meg. Copilot Pro előfizetésre van szükség hozzá, de aki már rendelkezik ilyennel, az az AI közreműködésével képes lesz hátteret generálni egy PowerPoint-dia vagy egy Word-dokumentumba integrált grafika számára. Ez ismerős lehet, hiszen korábban is volt már mód képek behúzására a világhálóról, most ellenben az AI segít benne (A Microsoft szerint hamarosan AI-generált bannerek is megjelennek majd a Wordön belül).

Hirdetés

A Designer pedig már üdvözlőlapok készítésére is használható, ez az egyik olyan funkció, amelyet a Microsoft kiemel. A Designerrel a mesterséges intelligencia által generált "kereteket" is készíthetünk majd a műveinkhez, valamint matricákat. Prompt sablonok (egyfajta "Mad Libs" stílusú javaslatok kitöltendő elemekkel) is használhatók. A "Restyle image" segítségével pedig egy fotóból festményt vagy 3D-s alkotást lehet készíteni.

A Windows Fotók is részesül a fejlődésből: már most is lehet hátteret eltávolítani vagy megvilágítást módosítani, lehetőség van az objektumok eltüntetésére is, méghozzá úgy, hogy átfestjük őket és a mesterséges intelligencia segítségével eltávolítjuk, bár ezt manuálisan kell megtennünk. A Microsoft az AI bevonásával fogja automatizálni a folyamatot, de ezt egyelőre csak az angol, a spanyol, a német, az olasz és a portugál nyelvű régiókban élő Windows Insiderek tesztelhetik. 

Végül a Microsoft Android és iOS appként is elindítja a Designert, ami generatív AI-funkciókat tartalmaz majd. Mindezen mesterséges intelligenciás funkciók a "boostok" segítségével működnek, amelyek a Designer képernyőjének alján egy kis ikon formájában jelennek meg. 15 napi boostot fog tartalmazni, hogy gyorsabban hozhassunk létre vagy szerkeszthessünk AI-alapú képeket - ha ezek elfogynak, annyi történik, hogy az alkotások elkészítése tovább tart majd.

A Microsoft információi szerint a Copilot Pro előfizetéssel naponta 100 boostot lehet feloldani, és amikor az Image Creatorban elfogy mind, a program emlékeztetni fog, hogy lehetőség van Microsoft Rewards pontokat beváltani továbbiakra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.