Hirdetés

A Microsoft hamarosan leállítja a HoloLens 2 gyártását, nem is lesz folytatás



|

Egyedül a katonai projektet tartanák meg.

Hirdetés

Bár nagy reményekkel indult útjára 2019-ben a Microsoft kiterjesztett valóságot használó szemüvegének második kiadása, mára biztossá vált, amit már jó ideje rebesgetnek: 2027 végén leállítják a termék gyártását. Az ágazatot ismerőket ez nem érte meglepetésként, hiszen a HoloLens 2 nem igazán váltotta be a hozzáfűzött reményeket.

Először a metaverzumos tervek bukása miatt vesztett a hightech eszköz a renoméjából, majd a katonai változatról is az a visszajelzés érkezett, hogy biztonsági problémák miatt nem lehet alkalmazni. Az elmúlt másfél évben többször is voltak leépítések a vállalatnál, és miután a HoloLens fejlesztői csapatából is számos munkatársat bocsátottak el, többen megjósolták a projekt beszántását.

Hirdetés

Arról egyelőre nincs még semmi megbízható információ, hogy a leállásig fog-e szoftveres hátteret biztosítani a Microsoft a nyugdíjazás előtt álló headsetnek. Az, hogy a HoloLens 3 nem készül el, már nem új információ, még 2022-ben megírták a szaklapok, és egy évvel később el is távolították a Windows Mixed Realityt egy operációs rendszer-frissítésből.

A vállalat nyilvánvalóvá tette, hogy továbbra is elkötelezett a honvédelmi fejlesztések iránt, és jövő év elején szeretnék megkezdeni a HoloLens IVAS tesztelését. A HoloLens 2 gyártásának leállításáról szóló döntés sajtóértesülések szerint a vegyes valósággal foglalkozó részlegnél idén júniusban történt a nagyarányú elbocsátási hullámot követően.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.