Hirdetés

A legjobb jelszókezelők, hogy biztonságban legyen minden online fiókod



|

Ha biztonsági szoftverről van szó, akkor a vírusirtók kategóriája mellett a jelszókezelőké az, amire muszáj figyelni.

Hirdetés

Alighanem mindenki tisztában van azzal, hogy milyen feltételeket kell teljesítenie egy jelszónak ahhoz, hogy ne legyen könnyen feltörhető: ma a minimum a 14-16 karakteres hossz, kis- és nagybetűk, számok és speciális karakterek keverése, és persze az, hogy a jelszó ne legyen értelmes, személyünkhöz köthető. Ha ehhez hozzávesszük, hogy illik minden online fiókhoz saját jelszót használni, akkor máris látszik, hogy az egyszerű halandók dolga nem könnyű: 40-50 komplex jelszót megjegyezni képtelenség. A jelszókezelők ebben segítenek; a kínálat széles, és szinte minden programnak van ingyenes verziója is, így több kifogás nincs, tessék választani!

Hirdetés

LastPass

A LastPass az egyik legrégebbi versenyző ezen a területen, és mint ilyen, az egyik legnépszerűbbnek számít azzal együtt is, hogy a múltban kapcsolódott hozzá pár adatszivárgási botrány. A program PC-n és mobil eszközön egyaránt működik, a fiókadatokat pedig tudja a felhőben szinkronizálni - az ingyenes verzió fontos megkötése ugyanakkor, hogy ez a szinkronizáció vagy csak asztali gépek között, vagy csak mobil eszközök között működik, a két "világ" nem kapcsolható össze. A LastPass nemcsak a jelszavak megjegyzésében segít, hanem abban is, hogy folyamatosan ellenőrzi, nem szivárgott-e ki az általad használt kódsor.

Letöltés

Keeper

Kényelmi és biztonsági szempontból az egyik, ha nem a legjobb jelszókezelő, azonban sajnos az ingyenes verzió csak egy mobil eszközön használható, és csak tíz jelszó tárolását teszi lehetővé. Viszont ez is elég ahhoz, hogy kipróbáld, és ha meggyőzött a tudása, akkor elő tudsz rá fizetni - 3 dolláros havidíja azért nem vészesen sok. Az ingyenes változat is támogatja a kétlépcsős azonosítást, az automatikus kitöltés és a felhőalapú szinkronizáció viszont csak a prémium változatban működik.

Letöltés

KeePass

A KeePass erőssége, hogy teljesen ingyenes, hiszen nyílt forráskódú szoftverről van szó. Cserébe felülete nem túl modern, de ezen azért ezen könnyen túl lehet lépni. Az alkalmazás offline működik, és bár tudása alapesetben kissé szűkös, rengeteg plugin készült hozzá, amivel funkcionalitása az egyedi igények függvényében bármilyen irányban bővíthető - például megtanítható felhő segítségével az eszközök közötti szinkronizációra is, biztonsági mentések készítésére, és így tovább.

Letöltés

Bitwarden

A Bitwarden üdítő kivétel a jelszókezelők között, hiszen olyan ingyenes verziója van, amely rendkívül széles funkcióválasztékkal rendelkezik; nincsen például korlátozva az eszközök száma, és tartalmazza a Passkey funkciót is. Felhasználói beavatkozás nélkül titkosítja a tárolt adatokat, így attól sem kell tartani, hogy a jelszavakat trükkös módszerrel lopják el tőled. Mindemellett még arra is lehetőséget ad, hogy a saját széfed tartalmából egy-egy elemet megossz valaki mással.

Letöltés

Proton Pass

Nem meglepő módon a Proton jelszókezelőjének is van egy igen jól használható ingyenes verziója (emlékezzünk, hogy a Proton nyújtja az egyetlen olyan VPN-szolgáltatást, amely fizetés nélkül is adatforgalmi korláttól mentesen használható). Az ingyenes változatban nincs korlátozva a jelszavak száma, és a jelkulcsok is támogatottak, a kétlépcsős azonosítás és a jelszavak kiszivárgásának ellenőrzése viszont kimaradt belőle, az csak a Plus változatban működik.

Letöltés

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.