Hirdetés

A Google megszünteti a Chromecast termékcsaládot



|

A reflektorfényt a hamarosan megjelenő Google TV Streamerre irányítja át a vállalat.

Hirdetés

Amikor korábban összeszedtük, hogy mit tudnak a legnagyobb, hazánkban is elérhető és megvásárolható tévéokosítók, amikkel okostévé nélkül is lehet streamelni filmeket és sorozatokat nagy képernyőn, a legelső tippünk a Google 2013-ban elrajtolt újdonsága, a Chromecast volt. A pendrive-szerű eszköz mindent megváltoztatott, hiszen csupán csatlakoztatni kellett a televízió oldalához, onnantól pedig máris mehetett a vezeték nélküli, közvetlen streaming akár telefonról, akár otthoni PC-ről a Disney+, az HBO Max, a Netflix és az Amazon Prime Video kínálatából válogatva.

A Chromecast korszakának azonban vége: a Google legújabb bejelentése alapján megszünteti a termékcsaládot, és bár a készülékek a készletek végéig még elérhetőek lesznek, valamint érkezni fognak rájuk továbbra is szoftver- és biztonsági frissítésének, nem gyártanak többet belőlük. 

Hirdetés

A vállalat egy blogbejegyzésben számolt be róla, hogy a technológia drámaian fejlődött az eredeti Chromecast 2013-as megjelenése óta, sokat fektettek abba, hogy több millió tévékészülékbe ágyazzák be a Google Cast technológiát, köztük az Android TV-be is, most pedig megteszik a következő lépést a fejlesztésben ahhoz, hogy a streaming TV eszközök még több képességet adjanak a tévékhez ugyanarra a Chromecastra építve. Már meg is van, hogy mikor jön az utód. 

A Chromecast helyett a Google TV Streamert helyezi előtérbe a cég, amely szeptember 24-én fog megjelenni 99,99 dolláros árcédulával (ami nagyjából 36 ezer forintot jelent, de erre még rájönnek az adók). A set-top box a Google TV-vel ellátott Chromecasthoz képest néhány jelentős előrelépéssel rendelkezik, például 22%-kal gyorsabb processzorral, valamint Thread és Matter integrációval vértezték fel. Egyszerre tévéokosító és okosotthon-központ is, amely tartalmaz néhány AI-funkciót (például tartalmak javasolását, képes összefoglaló írását és hasonlókat) is a Gemininek köszönhetően. Az alábbi videó bemutatja, hogy milyen: 

Noha ezzel a termékkel a Google például a drágább, 4K-s Apple TV-vel is felveheti a versenyt, a mindössze 29,99 dolláros (körülbelül 11 ezer forintos) kedvező árával a Chromecast belépő szintű hozzáférést kínált egy streaming hubhoz, amely az utód érkezésével megszűnik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.