Hirdetés

A föld alá viszi az 5G-t a Telekom - megvan, hogy hol és mikor próbálhatod ki te is



|

A kisföldalattival kezdi a szolgáltató, de még idén sorra kerül a többi metróvonal is.

Hirdetés

Az 5G, vagyis az 5. generációs vezeték nélküli kommunikációs hálózati szolgáltatás 2019-ben indult világhódító útjára, és az Ericson előrejelzése szerint a jövő év során már a világ lakosságának 65 százaléka számára elérhető lesz. Bár még mindig terjedőben vannak a hozzá kapcsolódó összeesküvés-elméletek (pl.: befolyásolás elektromágneses sugárzással), a technológia új korszakot nyithat a kommunikáció területén.

Budapesten is már egészen korán - 2020 februárjában - elkezdték kiépíteni a lefedettséget biztosító hálózatot, idén pedig látványosan felpörögtek az események. A Telekom nyárra ingyenessé tette a gyors internet szolgáltatást minden mobilnettel rendelkező ügyfelének, de a Vodafone és a Yettel is megteszi a magáét a modernebb, gyorsabb szolgáltatás terjedéséért.

Most a Telekom újabb lépésre készül: a budapesti metróvonalakon fogja kiépíteni az 5G szolgáltatást biztosító infrastruktúrát. A várhatóan év végéig befejeződő projekt elsőként a kisföldalatti vonalán indul el július 1-jén.

Hirdetés

Ez egy összetett és sok munkát igénylő folyamat eredménye, hiszen a nagyobb részben földalatti munkálatokat kizárólag a közlekedési szolgáltatás üzemidején kívül lehet lefolytatni, az éjszakai órákban. A szolgáltató nyilatkozata szerint hamarosan sor kerül az infrastruktúra kiépítésére a többi vonalon is.

A kiadott közlemény hangsúlyozza, hogy a fejlesztés a Telekom és a BKV együttműködésében jött létre. A hálózat igénybevételéhez olyan készülékre és SIM kártyára van szükség, amely alkalmas az 5G jel fogadására, valamint szeptember 15-e után a megfelelő díjcsomag is bekerül a feltételek közé, addig viszont csomagtól függetlenül minden ügyfél számára elérhető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.