Hirdetés

A Facebook vállalatánál készülnek AR/VR-headsetek is, de sokat kell várni rájuk



|

Az, hogy az Apple Vision Pro riválisának tervezett eszközből nem lesz semmi, nem jelenti azt, hogy a Meta feladta a többi fejlesztését is.

Hirdetés

Pár napja írtuk meg, hogy a Facebook és az Instagram mögött álló Meta állítólag leállította a La Jolla kódnevű VR-headsetének fejlesztését, amelyet az Apple Vision Pro riválisának szánt a vállalat. Egy tavaly kiszivárgott belsős prezentáció azonban világosan megmutatta, hogy a Meta mérnökei több új AR/VR terméket is fejlesztenek, és most az egyik ilyenről érkezett egy friss jelentés. 

A The Information hozta le, hogy a cég állítólag egy kisebb, kibővített- és virtuális valóságot használó, vagyis mixed-reality eszközön dolgozik, amely egy nagy szemüveghez hasonlít. A projekt a Puffin kódnéven fut, viszont nem érdemes fél lábon állni a megjelenésééig, mivel a legoptimálisabb esetben is csak 2027-ben számíthatunk rá, de az is benne van a pakliban, hogy a La Jolla sorsára jut. 

Hirdetés

A The Information forrásai szerint a titokzatos AR/VR-headset súlya körülbelül 110 gramm lesz, ami valahol a Meta könnyű Ray-Ban okosszemüvege és a combosabb Quest 3 headset között helyezkedik el, és állítólag lesz egy külső csomagja, amely az akkumulátort és a processzort fogja tartalmazni - hasonlóan az Apple Vision Próhoz mellékelt vezetékes akksihoz. 

A honlap úgy tudja, hogy a kibővített- és virtuális valóságra építő eszköz pancake lencsékkel felvértezve érkezik majd, ami lehetővé teszi a vékonyabb kialakítást, és a "video passthrough" funkciót is tudni fogja, ami lehetővé teszi a viselőjének hogy a kijelzőkön túl is láthassa a környezetét, valamint kéz- és szemkövetést is használhat a vezérléshez.

A headsettel az lehet a vállalat célja, hogy vonzóbbá tegye az eszközeit azon felhasználók számára, akik nem szeretnének hosszú ideig nehéz eszközt viselni. Várhatóan ennek jegyében kerül bemutatásra a szeptemberi Connect konferencián az új okosszemövege, az Orion is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.