Hirdetés

Őrületes töltési sebesség: 300 wattos megoldást vezethet be a Realme



|

Villámgyors töltési szabvánnyal fokozza a versenyt a kínai gyártó.

Hirdetés

Miközben a legnagyobb gyártók - többek között a Samsung és az Apple - okostelefonjainak nagy többsége 20-40 wattos maximális töltési teljesítmény körül mozog, addig a kínaiak azon ügyködnek, hogy feljebb tornázzák ezeket az értékeket. Egyre gyakrabban találkozhatunk 100 wattos megoldássokkal, de például a Realme GT Neo 5 mobilja már egészen elképesztő, 240 wattos gyorstöltéssel megtámogatva került forgalomba.

Nem meglepő, hogy a feltörekvő kínai gyártó éppen azon fáradozik, hogy továbbfejlessze, és a következő szintre emelje a technológiát. Bár a Xiaomi már tavaly szóba hozta a 300 wattos töltés lehetőségét - ez nulláról százra öt perc alatt képes egy 4100 milliamperórás telepet feltölteni -, később nem ejtett szót róla, így most ismét a Realme lehet az, aki felállítja a gyorstöltés új világrekordját.

Hirdetés

A gyártó a jelenlegi tervek szerint augusztus 14-én, egy Kínában tartott esemény keretein belül mesél majd többet a technológiáról, amelynek pontos részletei egyelőre nem ismertek. Nem tudni azt sem, hogy ezzel párhuzamosan egy új mobil is színre lép majd, vagy csak és kizárólag a technológián, annak bemutatásán lesz a hangsúly a műsor során.

A wattháború tehát nem ért véget, ső, igazán csak most kezd felpörögni. Izgalmas lesz látni, hogy az Apple, a Samsung és a többi gyártó hogyan reagál, esetleg beszállnak-e a versenybe, megpróbálkoznak-e az élbolyhoz való felzárkózással.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.