Hirdetés

A Viber Magyarországon is bevezet egy fontos funkciót



|

Az androidos felhasználók számára még biztonságosabbá válik a kommunikáció.

Hirdetés

Gyakran felmerül a kérdés, hogy milyen alternatívái lehetnek a Facebooknak/Messengernek, ekkor pedig rendre előjön a Rakuten szolgáltatása, a Viber, ugyanis a Meta termékeivel ellentétben nem alkalmaz olyan algoritmust, amely priorizálja a tartalomtípusokat és kiszámíthatatlanul adagolja a hírfolyam bejegyzéseit, ezzel potenciálisan megfosztva egy oldal követőit annak tartalmaitól. Nem véletlen, hogy a PCW+, valamint társoldalai, a GS+ és a Puliwood is indítottak ilyen csatornát.

A Viber pedig most egy kicsit még biztonságosabbá vált, ugyanis a mögötte álló vállalat hazánkban is bevezeti a hívószám-azonosítást az androidos felhasználók számára. 

Hirdetés

A szolgáltatás szerint az új hívóazonosító funkció nemcsak megvédi a felhasználókat a spamektől, de ennek köszönhetően azok maguk dönthetik el, hogy mikor válaszolnak ismeretlen hívásokra. Amikor egy ilyen számról érkezik hívás, a Viber-felhasználók kapnak egy figyelmeztető üzenetet, amit a rendszer "potenciálisan spamnek" vagy "biztonságosnak" jelöl meg.

Mindenki maga döntheti el továbbá, hogy aktiválja-e az összes hívásazonosításra szolgáló funkciót, például azt, hogy ha a hívó fel nem a Vibert használja. A potenciális fenyegetések felismeréséről a Spam Probability Indicator (magyarul Spam Valószínűségi Mutató) gondoskodik, amely különféle tényezők alapján működik, többek között figyelembe veszi a többi viberestől beérkező jelentéseket is. Aki spam-hívást tapasztal, az a Jelentés gomb megnyomásával segíthet fejleszteni a rendszert. 

A funkció mindenki számára ingyenesen elérhető lesz, a következő napokban fokozatosan vezetik be azokon az androidos eszközökön, amik a Viber 21.1.3-as verzióját vagy annál újabbat futtatnak. Az opciót a Beállításokon belül a "Hívások és üzenetek" menüpontban lehet majd engedélyezni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.