Hirdetés

Akkumulátor igazán elemében



|

Márciusban jön a GP ReCyko+, mely többször újratölthető, nem merül le állásában és kapacitása a gyakorlatban négyszerese a NiMH akkumulátorokénak.

Hirdetés

recyko+aavertical_.jpg
A környezetvédelem és takarékosság jegyében eddig is legtöbben ceruzaakkumulátorokat igyekeztünk használni, de azok bizony néhány tekintetben elmaradtak az elemektől. Rosszabbul kezelik az intenzív áramleadást (például a fényképezőgépben való használat ilyen), elég hamar elszivárog belőlük a töltés, néhány hónap fiókban állás után a NiMH akksik szinte teljesen lemerülnek.

 

Éppen ezeket a hátrányokat kiküszöbölendő fejlesztette ki a GP a ReCyko+ akkumulátorcsaládját, mely a hangzatos Green Generation Battery Technology technológiára épül. A teljesen újszerű szerkezetű cellák működéséről nem árulnak el sok konkrétumot, jellemzőik viszont nem titkosak. Ezer alkalommal újratölthetőek, míg a hagyományos NiMH cellák minőségtől és töltőtől függően ennek talán tizedét bírják. Az intenzív áramleadás nem meríti őket olyan aránytalan mértékben, ezért lényegesen tovább használhatók digitális fényképezőgépekben, holott névleges kapacitásuk nem kiugró. A normál (AA) akkumulátor 2100, a mini (AAA) 850 mAh kapacitásig kapható ReCyko+ változatban. További előnyük, hogy feltöltött állapotban tárolva fél év alatt is csak 90%-ra esnek vissza, és egy év után is várhatóan még tartalmazzák kapacitásuk 85 százalékát. Megvásárlás után nem szükséges töltéssel és kimerítéssel „formázni" őket, azonnal használhatók.

 

Az új „elemekhez" nem csak a saját ReCyko töltő jó, hanem a korábbi GP gyártású PowerBank töltők is. Az új fejlesztésű ReCyko töltő akkumulátorkiadó mechanikával vannak ellátva és aksikként figyelik a feszültségemelkedés stagnálását, azaz külön menedzselik az egyes akkumulátorok töltését, nem probléma, ha eltérő állapotú darabokat töltünk együtt. A zárlatos elemeket rögtön kijelzi az elektronika.
A negyedórás gyorstöltőkkel csak 60-70 százalékos szintet érhettünk el, a ReCyko+ cellák az új kétórás és hatórás gyorstöltőkkel sokkal jobb, közel teljes eredményt adnak.

A ReCyko+ termékek hazai megjelenés 2007 március legvégére várható.

 

ar05_4xaa.jpg

 


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.