Öt Galaxy AI funkció, amiért érdemes lehet Samsung telefont venni



|

A Samsung Galaxy készülékek egyre több AI-támogatott funkciót tudnak, amik tényleg érdemben könnyítik meg a mindennapjainkat.

Kell még néhány év, mire mindenki a hétköznapjai részeként, reflexből használja a mesterséges intelligencia segítségével működő funkciókat, de ha ezek elterjednek, és rendeltetésüknek megfelelően működnek, a munkavégzést és a kikapcsolódást is nagyban megkönnyítik. A legtöbb telefon jelenleg a fotók feljavításánál alkalmaz szoftveres trükköket, ám a Samsung okostelefonok ennél jóval többre képesek - és hamarosan még tovább bővül a tudástáruk.

 

Július 24-étől lesznek elérhetők a Galaxy Z Fold6 és Galaxy Z Flip6 készülékek, a Samsung hajtogatós termékpalettájának legfrissebb tagjai, amik dizájnbeli átalakításokkal, erősebb hardverrel érkeznek - és természetesen a Galaxy AI-t teljes mértékben kihasználják, ahogy az év elején debütált S24-ek és az egy évvel korábbi S23-ak is. Alább összeszedtük a szerintünk leghasznosabb funkciókat, melyek már most használhatók, vagy várhatóan még idén elérhetővé válnak a One UI 6.1.1-gyel.

Bekarikázással keresés

Volt már úgy, hogy láttál valamit netezés közben, és szívesen rákerestél volna, de nem tudtad kitalálni, milyen keresőszavak használatával bukkanhatnál rá? A Google Lens szolgáltatás eddig is segített a kép alapján kereséssel, de a Galaxy AI még ennél is egyszerűbben használható: elég bekarikáznunk egy szót, egy fotó részletét, és máris felugrik a Google keresőfelülete képekkel, szöveges leírással, esetleg terméklinkekkel.

Jegyzetsegéd

A Galaxy készülékek jegyzetelő alkalmazása eddig is jó szolgálatot tett, de az AI-funkciók miatt még többször nyitjuk majd meg. A Galaxy AI a helyesírás-ellenőrzés mellett fordítani, összegezni és formázni is képes, ráadásul a hangfelvételekből leiratot készít, amit rendszerez, summáz. Előadásokon, munkahelyi meetingeken sokan vehetik hasznát.

Tolmács

Bár angolul sokan beszélnek és értenek, messze nem mindenki - ugyan a nyelvismeret az élet sok területén lesz hasznos, nem kell mindig saját tudásunkra támaszkodnunk. Egy hajlítható okostelefont - legyen az Z Fold vagy Z Flip - derékszögben kinyitva kihasználhatjuk azt, hogy a külső és belső kijelzőn egyszerre jelenik meg kép, az élő fordító pedig az általunk beszélt szöveget a beszélgetőtársunk preferált nyelvére, az általa elmondottakat pedig a mi nyelvünkre fordítja le gond nélkül. Jelenleg magyar nyelven nem elérhető, de legkésőbb jövőre mi is sorra fogunk kerülni. Ez egyébként hívásokat is képes fordítani.

Szöveges funkciók

Természetesen a szöveggenerálás sem marad ki a funkciók sorából. Egy új funkcióval elegendő megadnunk pár kulcsszót (akár folyó szövegben is, természetesen), ami alapján a rendszer e-mailt fogalmaz megadott hangnem szerint (hétköznapi, professzionális vagy udvarias), vagy közösségi médiás poszthoz használható szöveget generál akár a korábbi posztjainkat felmérve saját stílusunkban. Gyors válaszokat is javasol üzenetküldésnél.

Fotós funkciók

Az átlag felhasználók csak gyorsan lőnek egy képet, esetleg az effekteket állítgatják, a jövőben viszont különösen érdemes lesz elmélyülni a beállításokban. A Fotósegéddel könnyen kivághatjuk és át is helyezhetjük fotók elemeit úgy, hogy a rendszer automatikusan betölti a lyukat, emellett egyszerű kézi rajzból generáltathatunk objektumokat, a Portréstúdióban pedig a profilképünkkel játszadozhatunk, válogatva különféle stílusok közül.

Ezen funkciók némelyike Samsung tabletek esetében is használható lesz. A Galaxy Z Fold6 és Z Flip6 készülékek július 23. 23:59-ig különféle előrendelői bónuszokkal vásárolhatók meg, ezekről az emag.hu oldalán is tájékozódhatsz.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.