Ezek az iPhone 16-ok legfontosabb újításai



|

Idén az alapmodellek is sokat fejlődtek, nem csak a Pro és a Pro Max - összeszedtük, miért lehet érdemes iPhone 16-ot venni.

Menetrend szerint mutatkoztak be az új Apple okostelefonok, az iPhone 16, iPhone 16 Plus, az iPhone 16 Pro, valamint az iPhone 16 Pro Max, melyek szeptember folyamán elérhetővé válnak világszerte, így Magyarországon is. Idén, az Apple Intelligence miatt az alapmodellek esetében is nagyobb az ugrás minden téren, nem csak a friss processzor jelent majd nagy előrelépést.

De melyiket érdemes választani? Kell a Pro, vagy elegendő lesz az iPhone 16 is? Elmondjuk, mit tudnak az olcsóbb, és mit a drágább modellek.

Kameravezérlő - a gomb, ami több egy gombnál

Mindegyik új készülék esetében az egyik legizgalmasabb újítás a Kameravezérlő, amit az egyszerűség kedvéért nevezhetünk gombnak, de valójában egy kisebb érintős felület a készülékek oldalán. Ennek segítségével villámgyorsan megnyithatjuk a fotós alkalmazást, vezérelhetjük a zoomot, állíthatjuk a mélységélességet, és exponálhatunk is.

Az iPhone 16 kamerarendszere frissült, és bár szokás szerint két kamera alkotja, látványosabb képeket lőhetünk vele, mint elődjével. Az egyik egy 48 megapixeles Fusion kamera, ami kétszeres telefotó zoomra képes, a másik pedig ultraszéles látószögű, mely makrofotókhoz és nagy látképekhez egyaránt használható. Rögzítés után egyébként a hangokat is állíthatjuk, lejjebb vehetjük a háttérzajokat, felhangosíthatjuk a szereplők beszédét. A fotografikus stílusok a képeket változtatják meg, alaposabban, mint a korábbi szűrők. Profi fényképezőgépek ereje a zsebünkben - ismét.

Az iPhone 16 Pro és Pro Max esetében nem csak az elsődleges kamera, hanem az ultraszéles is 48 MP-es lett, sokkal részletesebb fotók elkészítését lehetővé téve. Akár 5x-ös optikai zoomot is használhatunk, így is éles képet kapunk.

Páratlan erő, hosszú üzemidő

Az akkumulátorkapacitás és -élettartam növelésének már régóta sok figyelmet szentel az Apple, az új készülékek is jóval tovább bírják, mint elődeik. Az iPhone 16 például 22 órányi folyamatos videólejátszást bír ki, míg a Plus esetében 27 óra a várható üzemidő, akárcsak a Prónál, ám a Pro Max már 33 órán át is bírja. Mindegyik tölthető a MagSafe vezeték nélküli töltővel, 25 wattos töltéssel akár 30 perc alatt elérhető az 50%-os töltöttség.

Az A18 és A18 Pro chipek amellett, hogy villámgyorsan feldolgoznak és végrehajtanak AI-t kihasználó utasításokat (a kép- és szöveggenerálástól a keresésekig), játékokat is magas minőségben futtatnak, és a mindennapokban is gondoskodnak arról, hogy a készülékek használata a lehető leggördülékenyebb legyen.

Az iPhone 16 borítása alumínium, ami Ceramic Shielddel együtt gondoskodik a készülékek védelméről. A Pro modellek változatlanul titán borítással rendelkeznek, de a biztonság kedvéért telefontokok beszerzése továbbra is ajánlott.

Az új iPhone-ok szeptember 20-ától lesznek elérhetők, ám a korábbi készülékeken is számos új funkciót kínáló iOS 18-at már szeptember 16-án letölthetjük. Természetesen ennek legtöbb újdonságát elérhetik a korábbi évek felhasználói is, de az Apple Intelligence újdonságaihoz legalább iPhone 15 Próra lesz szükség.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.