Hirdetés

Elkészült a Windows 10, ami nem figyel



|

Sem telemetria, sem egyéb adatgyűjtő komponens nincs a Windows 10 speciális kiadásában, ami a kínai kormánynak készült.

Hirdetés

Az elmúlt héten jelentek meg az első híradások arról, hogy a Microsoft összerakott egy speciális kiadású Windows 10-et, ami egyáltalán nem figyel a felhasználókra. Ez a verzió a kínai kormánynak készült. 

Hirdetés

A munkát a China Electronics Technology Group embereivel közösen folytatta a Microsoft, és úgy szabta át az operációs rendszerét, hogy az többé nem "kémkedik" az emberek után. 

Kína korábban leszámolt a Windows 8-cal és a további Microsoft rendszerekkel, biztonsági aggályok miatt - és még vizsgálat is indult a redmondi cég ellen. Ezzel persze az állami hátterű üzleti szektorból kimaradt Kínában a Microsoft, ami fájó pont, elvégre jövedelmező ágazatról van szó. 

Miután a kínai kormány Kylin rendszere elbukott, és a NeoKylin sem szárnyal túlságosan, a Microsoft igyekezett egy helyi igényeknek megfelelő Windows 10-zel gyors segítséget nyújtani. 

Az nem derült ki, hogy a Microsoft hogyan vitte véghez a korábban lehetetlennek hitt feladatot, és szedett ki minden mélyen beágyazott és alapvetőnek értékelt telemetriai és egyéb adatgyűjtő komponenst a rendszerből. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.