Hirdetés

Tovább drágul a memória, na, vajon melyik másik alkatrész árát tolja ez az egekbe?



|

A gyerekeink már csak a mi meséinkből ismerik majd az olcsó videokártyák legendáját.

Hirdetés

A mai híreket olvasva az egyik szemünk sír, a másik nevet. Örülhetünk, hiszen a Micron nagyon jó hírekkel szolgált, és a méréseik alapján a GDDR7 modulok jelentősen megdobják majd a következő generációs RTX kártyák teljesítményét. Ugyanakkor a RAM árak nem csillapodnak, ez pedig kétségtelenül begyűrűzik majd a videokártyák árazásába is.

A TrendForce elemzése alapján a RAM árak a következő 3 hónapban 3-8%-kal emelkedhetnek, ez pedig hatással lesz a gyártósorról legördülő VRAM-okra is. A már boltokban lévő termékeket nem fogják emiatt (vagy legalábbis nem emiatt fogják) újramatricázni, ugyanakkor a készülő Nvidia RTX 5090 ajánlott fogyasztói árába beépülhet.

Hirdetés

Ezúttal nincs konkrét kiváltó oka az emelkedéseknek, nem álltak le gyárak vagy ürültek ki bányák, inkább a megemelkedett kereslet, a mesterséges intelligencia miatt létrehozott adatközpontok és szerverparkok állnak a háttérben. Eddig egész jól megúsztuk egyébként, mert a korábban jósolt áremelkedéseket idén nem követte le a piac.

Persze amíg a zöldek hivatalosan meg nem erősítik, mi is csak találgatunk, de már eddig is elég vad pletykák terjedtek a neten az RTX 5090 árazását illetően: többen már 2500 dolláros árcímkét vízionálnak. Kemény idők jönnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.