Hirdetés

Már nem a Pixel és Galaxy mobilok kiváltsága a Gemini a Google Messages alkalmazásban



|

Jelentősen enyhültek a chatbot használatára vonatkozó követelmények.

Hirdetés

A ChatGPT 2022 őszi megjelenése után a Google is fejest ugrott a mesterséges intelligencia világába, és bár erőltetett tempóban, néhány hónappal később piacra dobta Bard névre keresztelt chatbotját, melyet kezdetben a PaLM nagy nyelvi modell (LLM) hajtott. Az AI-szolgáltatást később a Geminire helyezték át, ami napjainkra a Google-féle mesterséges intelligenciás megoldásokat tömörítő branddé vált.

A Google még az év elején indította útnak a Messages alkalmazásába integrált Gemini chatbotot, amit csak abban az esetben használhattunk, ha rendelkeztünk egy Google Pixel vagy Samsung Galaxy típusú készülékkel. Mint kiderült, a vállalat a minap szépen csendben módosította a követelményeket, így már nem a Pixel és Galaxy mobilok kiváltsága a Gemini chatbot a Google csevegőalkalmazásában.

Hirdetés

A vállalat nemrégiben bejelentette, hogy elérhetővé vált a Gemini a Messages indiai változatában - nyilvánvalóan számunkra most nem ez az érdekes. A bejelentéssel párhuzamban ugyanis frissült a támogatási oldal, így kiderült, hogy a chatbot használatához az egyetlen kitétel, hogy rendelkezzünk egy 6 GB vagy annál nagyobb RAM-mal szerelt androidos mobillal - se több, se kevesebb.

Egyébként nem ez az egyetlen India-központú hír, ami a Google-től érkezett. A Gemini alkalmazás, illetve a chatbot Advanced verziója is elérhetővé vált a régióban - mindkettő angol és kilenc indiai nyelv támogatásával rajtolt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.