Hirdetés

Headsetet és széket készített a legszebb PC-s házak gyártója



|

Az újabb, elegáns házak mellett két meglepetéssel és egy elrejtett easter eggel is jelentkezett a Fractal.

Hirdetés

15 éve készítette az első gamer-PC házát a Fractal. Már akkor is úgy gondolta a gyártó, hogy nem csupán "gamernek" kell kinéznie egy PC-nek, de az otthonok dizájnjába is passzolnia kell. A cég másik, sőt talán legfontosabb ismérve, hogy csakis első osztályú alapanyagokból dolgozik, és kizárólag olyan házat dob piacra, ami valóban tud újat, egyedit mutatni.

Ennek szellemében idén ismét új trendet indít a PC-s házak piacán a Fractal, és ahogy eddig is, úgy lehet, hogy most is sok követője lesz. Nem csodálkoznánk, mivel most egy igazán elegáns modellel lepte meg a DIY közösséget: ez lett a Fractal Mood.

Hirdetés

A tavalyi fa anyaghasználat után ezúttal a textilborításé lett a főszerep. A kis alapterületű, felfelé építkező ház külső borítását felfelé tudod lehúzni a keretről, odabent pedig állítva akár vízhűtés és VGA kártya is elfér. A teljes porszűrés és a kiváló szellőzés is adott, bentre pedig általános komponenseket szerelhetsz be. A Mood már júniusban megjelenik, 50 ezer forint feletti áron várható.

A Fractal mérnökei újratervezték a néhány éve megjelent, ám légáramlás tekintetében nem túl jól teljesítő Era házat is. Sokkal több szellőzőnyílást helyeztek el az Era 2-n (alulra két ventilátor is beszerelhető) és a vízhűtésnek is jutott hely. Felülre ismét választhatsz faborítást, a készülék oldalai pedig egyben, egyetlen mozdulattal felfelé lehúzhatók. A ház hiába kicsi, igen borsos áron, 199 euróért (kb. 78 ezer forint) kerül a boltokba hamarosan.

A prototípusok tervezésébe is kaptunk bepillantást. A North XL egy rejtett kábeles megoldású, midi ATX ház, amely elegáns fa előlapot kapott, sarkai és élei lekerekítettek, valamint és teli és edzett üveg oldallapos változatban is választhatod majd talán 2024 végén, vagy még inkább 2025 elején.

Idén valami egészen újat is kaptunk a Fractaltól, ami abszolút meglepetés volt. Ez a Refine nevű gaming szék, ami egyedi dizájnú, hálós vagy teli háttámlájú, ráadásul minden porcikájában állítható, hogy tökéletes ergonómiát élvezhess. A Refine szék nem lesz olcsó, de kétféle színben és a hálós mellett teli háttámlával is elérhető lesz 549 (kb. 215 ezer forint), valamint 899 euróért (kb. 352 ezer forint).

A másik meglepetés a szintén kétféle színben érkező Scape gamerheadset, ami kifejezetten elegáns, ergonomikus, ovális kagylós fejhallgató száj elé hajtható, vagy akár lecsatolható mikrofonnal. A headset teljesen vezetékmentes és tartókonzol is jár hozzá, ami nem mellesleg vezeték nélkül tölti is a fülest. A kapcsolat BT-n keresztüli vagy saját megoldás is lehet, sőt, utóbbival akár a 40 m távolság is áthidalható. A Scape elegáns, de ez árában is jelentkezik: 149,99 eurót (kb. 59 ezer forint) kérnek majd érte az őszi megjelenésekor.

A Fractal újdonságaiért nem nehéz rajongani, szépek és profik, azonban nekünk egy elrejtett apróság tetszett a legjobban, amit nem is jelentettek be és nem is akartak róla sokat beszélni. Ez a Baby North, ami egy kb. 10×10×4 cm-es miniház fa előlappal és alumínium borítással.

A kicsi házba Raspberry Pi mini PC-t tudsz beszerelni, kívülről pedig minden érintkezőhöz és kapcsolóhoz hozzáférhetsz. Sikerült elkapnunk a Baby North tervezőjét is, aki elmondta, hogy saját szórakoztatásukra készítették a mini házat, de ha lesz rá igény, kereskedelmi termék is lehet belőle.

Helyszíni tudósításunk a Computex szervezője, a TAITRA támogatásával valósult meg. A Taiwan Trade Center budapesti kirendeltsége egyike a TAITRA 60 irodájának, amely segíti a magyar és tajvani vállalkozások közös munkáját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.