Hirdetés

Modderek építették meg azt az RTX 4090 Supert, amiről csak álmodni merünk



|

Meglehetősen combos teljesítményt nyújt a modderek több különböző VGA-ból megépített videokártyája.

Hirdetés

Az Nvidia jelen pillanatban elérhető legerősebb grafikus kártyája a GeForce RTX 4090, amelyből a vállalat - elsősorban csúcskategóriás mivoltára hivatkozva - nem készítette el a Super változatot. A döntés természetesen nem akadályozta meg a moddereket abban, hogy megalkossák saját, több különböző és egyedi VGA-ból összerakott, a gyári RTX 4090-nél jóval erősebb "Super" kártyájukat.

Az Nvidia Super egységei mindig is korszerűsített memória alrendszerekkel rendelkeztek, így a modderek is erre a területre fókuszáltak, elvégre ez a legkézenfekvőbb módja egy GPU "frissítésének". A TecLab csapata a memóriatuning során az AD102-t az eredeti 21 Gbps-os memóriamodulok helyett bizonyos 24 Gbps-os GDDR6X modulokkal rakta össze, melyeket az Nvidia GeForce RTX 4080 Super kártyáiból vett át.

Maga a végtermék a vállalat kifejezetten túlhajtásra optimalizált RTX 3090 Ti HoF OC Lab Edition NYÁK lapjára került rá. A VideoCardz kiemelte, hogy ez volt az első olyan GPU, amely 12VHPWR tápcsatlakozóval rendelkezett, ami aztán az RTX 40-es sorozatban szabvány lett. A HOF 3090 Ti továbbá egy extrém túlhajtásra készült NYÁK-ot kínál, hiszen 28 fázisú VRM-mel és két 16 tűs tápcsatlakozóval rendelkezik, melyek extrém terhelésre készítik fel a kártyát.

Hirdetés

A csapat kreálmánya végül 17454 ponttal zárt a Superposition 8K benchmark tesztjein, ezzel pedig nagyjából 39 százalékkal bizonyult hatékonyabbnak a gyári RTX 4090-nél. Abban az esetben, amikor csak a memóriát hajtották túl (21 Gbps-ról 26 Gbps-ra) akkor 13 százalékos teljesítményjavulást tapasztaltak.

A kártya elkészítésének és tesztelésének teljes folyamatát az alábbi videóban követhetitek végig.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.