Hirdetés

Kritikus hibát javított a Microsoft, amely windowsos gépek millióit érintette



|

Rengeteg felhasználó ragadt a BitLocker beállításaiban, a legújabb frissítés azonban megoldotta a frusztráló problémát.

Hirdetés

A Microsoft még a 2024. júliusi Windows biztonsági frissítésben talált egy olyan hibát, amely PC-k millióit akasztotta meg a BitLocker helyreállítási képernyőjén. A bug lefolyása nagyon hasonló volt a nemrégiben történt, egyes becslések szerint több mint 5 milliárd dolláros veszteséget okozó CrowdStrike-incidenshez, amely gépek tömkelegét lökte kékhalálba.

A minap megjelent frissítés azonban javította a szóban forgó problémát, amelyre a Microsoft egy, a weboldalán közzétett bejegyzésben hívta fel a figyelmet. A hiba állítólag a Windows 11 és 10 szinte minden támogatott verzióját sújtotta, így érdemes mihamarabb telepíteni az augusztusi biztonsági csomagot.

Hirdetés

A redmondiak egyébként a közelmúltban egy másik problémát is kigyomláltak, így mostantól - a Windows 11 24H2 és újabb verziójának minden tiszta telepítésénél - alapértelmezetten be lesz kapcsolva a BitLocker háttértár-titkosítás, amely nagyobb biztonságot nyújt a felhasználók számára.

A beállítás gondoskodik arról, hogy egy esetleges eltulajdonítás vagy egy nem megfelelő selejtezés során a számítógépen tárolt fájlok hozzáférhetetlenné váljanak a bejelentkezési adatok vagy a helyreállítási kulcs hiányában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.