Hirdetés

Kisebb és olcsóbb kiadást kaphat a Lenovo kézi konzolja



|

A kínai gyártó már a közeljövőben bemutathatja a Legion Go Lite-ot.

Hirdetés

A tavaly ősszel megjelent Lenovo Legion Go ugyan nem kapott akkora figyelmet, mint a PC-alapú kézi konzolok őrületét elindító Steam Deck vagy az ASUS ROG Ally, de a készüléknek sikerült kiemelkednie a tömegből, hála a Nintendo Switchet másoló lecsatolható joystickjainak és a kategóriában hatalmasnak számító 8,8 hüvelykes kijelzőjének.

Mindezt persze a konzol súlyán is megérezni, ami a házon belüli tesztünk alapján egyértelműen a kényelem rovására ment, most viszont úgy tűnik, hogy a Lenovo mérnökei már dolgoznak egy új verzión, ami a kompaktabb formátum kedvelőit is megszólíthatja.

Hirdetés

A Windows Central ugyanis a saját értesüléseire hivatkozva arról számolt be, hogy érkezni fog egy "Lite" néven futó változat is a Legion Góból. Ez ismét a Nintendo háza tájáról lehet ismerős, a japánok még 2019-ben rukkoltak elő a Switch azonos nevű variánsával. A Switch Lite jellemzői a kisebb kijelző és a lecsatolható vezérlők hiánya, így logikus lehet a következtetés, hogy a Lenovo is ebbe az irányba mozdul el.

Erre azonban nincs garancia, a Windows Central belsős forrásai pedig csak annyit tudnak biztosan, hogy a kézi konzolt továbbra is AMD Z1-szériás processzor hajtja majd, és hogy bizonyos "finomításokon" esik át az alap Góhoz képest. Ennek alapján még akár egy fejlettebb kiadásra is számíthatnánk, mint a hamarosan debütáló ASUS ROG Ally X esetében, de ha az új modell valóban Lite néven fut be, szinte biztosan nem nyújt majd többet az eredetinél.

Ehelyett megeshet, hogy a Lenovo újdonsága a chipset terén is kompromisszumot köt, és csak a normál AMD Z1 erőforrással fogják szállítani, ellentétben az eredeti Legion Góval, amit az izmosabb Z1 Extreme chip hajt. A megszorítások mértékétől függően természetesen a Legion Go Lite ára is jóval kedvezőbben alakulhat, mint a 630 dollárról startoló nagy tesóé.

Ez persze mind csak spekuláció, de a Windows Central szerint már nem lehet messze a hivatalos bejelentés, így hamarosan talán okosabbak leszünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.