Hirdetés

Újabb streamingplatformmal bővül az itthoni kínálat



|

A Canal+ a lineáris adással párhuzamosan indítja az új szolgáltatást, de a Dirct One-tól átkerül a 4iG-hez.

Hirdetés

Már három év eltelt azóta, hogy az egykori UPC Directet felvásárolta a Canal+ műholdas szolgáltató, ám most egy szerződés keretében tovább is adja a szolgáltatást ügyfelestől a 4iG-nak. A korábbi Európai terjeszkedést, melynek keretében már Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában és Hollandiában már megvetették a lábukat, most tovább folytatva, itthon is elindítják Canal+ néven futó streamingszolgáltatásukat.

Ezzel hazánk csatlakozik ahhoz a több mint 50 országhoz, melynek immár 25 millió fölötti előfizetője van Európában, Afrikában és Ázsiában. Közleményük szerint a Canal+ a jövő év során elindítja hazánkban is azonos nevű alkalmazását, mely egy platformon belül kínál lineáris- és streamingszolgáltatást egyaránt.

Az új formátumú szolgáltatás számos helyi- és nemzetközi csatornát is kínál az eddigiekhez hasonlóan, ám ezt kiegészíti egy sor színvonalas és szórakoztató filmmel és tévésorozattal. Mindezt nem egyedül fogja véghezvinni, hanem a jövőben csatlakozik a 4iG érdekeltségéhez, amely 2025-től saját ügyfeleinek is kiszervezi a Canal+ csatornáit és SVOD szolgáltatását.

Hirdetés

A Canal+ a továbbiakban átadja a tányéros szolgáltatását és B2B érdekeltségét is a magyar állam érdekeltségébe tartozó távközlési vállalatnak. Tehát a Direct One ügyfelei is átkerülnek a 4iG csoporthoz. Az előfizetői tartalmaknak két forrása lesz a jövőben: a Studiocanal és az SPI International, melyeknek összességében 18 ezer nemzetközi film és sorozat van a tarsolyában.

Az SPI-hez tartozik többek között a Magyarországon már évek óta jelen levő FilmBox, ami most kiegészül számos saját gyártású tartalommal is. A jövőre induló előfizetős felületen olyan új filmek és sorozatok jelentkeznek majd, mint Az évszázad csalása, A brigád és a Django. Ezek a címek már most sem ismeretlenek a Direct One előfizetői számára, hiszen számukra már hónapok óta elérhetők.

Jacques du Puy, a Canal+ International vezérigazgatója azt nyilatkozta a magyarországi terjeszkedés kapcsán, hogy ezzel a lépéssel szeretnék tovább építeni, erősíteni európai pozíciójukat ebben a dinamikusan fejlődő ágazatban, amihez meglátásuk szerint a 4iG megfelelő partner lesz. Azt remélik, hogy az általuk kínált szolgáltatás hiánypótló lesz a lineáris csatornák, sportműsorok és a filmek, sorozatok terén egyaránt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.