Hirdetés

Ott erősít a Huawei, ahol már amúgy is jól teljesít



|

Barcelonában egy sor új terméket mutatott be a kínai gyártó, de ezek között telefon nem volt. Ami viszont igen, az könnyedén sikertermék lehet akár Magyarországon is.

Hirdetés

Vélhetően jó sokat kell még várnunk arra, hogy hírt adhassunk a Huawei és a Google Mobile Services ismételt találkozásáról, ám a kínai cég nem pihen, más területeken igyekszik szabad szemmel is jól látható piaci részesedést szerezni. Ez a viselhető eszközök piaca, valamint a tableteké, bár utóbbi sajnos hazánkat egyelőre nem érinti.

Idén ősszel Barcelonában mutatta be a Huawei legújabb, mondhatni menetrend szerint érkező termékeit, ott voltunk, és elmondjuk, mire számíthatunk.

Huawei Watch GT 5 család

A rivaldafényt a Watch GT 5 család kapta, amely a cég legújabb okosóra-fejlesztése. A határozottabban oktogonális forma, a matt bevonatú AMOLED-kijelző és a teljesen megújult TruSense szenzorgyűjtemény jellemzi a Huawei Watch GT 5 Pro modelleket, míg a GT 5 széria valamivel kevesebb funkciót kínál hasonlóan elegáns kivitelben, alacsonyabb áron.

Hirdetés

A pontosabb mérések mellett az óraház, valamint a kijelző védelme javult még tovább, a GT 5 Prónál a titánötvözet és a zafírüveg szinte tökéletes védelmet nyújt. Az IP69K-besorolás is figyelemre méltó, forró vízsugárnak is ellenáll már az óra, és a búvárkodásnál is többet bír, mint elődei. A Huawei okosóráknál megszokott üzemidő ezúttal is garantált, akár 7-14 napig is használhatod egyetlen töltéssel.

Az órán a legújabb HarmonyOS 5 rendszer fut, a mobilokon pedig a kibővített szolgáltatáskészletű Huawei Egészség app, amiben újdonságként jelent meg a Health+ szekció. Ez személyre szabott edzéstervet, relaxációs gyakorlatokat és hangokat, zenéket tartalmaz, viszont a GT 5-vásárlóknak csak 3 hónapig ingyenes, utána havonta 3190 forintot kell érte fizetni.

Az új órák számtalan egyéb jó tulajdonsággal rendelkeznek, például respirációs rátát mérnek, érfal-megvastagodást képesek észlelni, egyelvezetéses EKG-re képesek - ezekről hamarosan megjelenő tesztünkben részletesen olvashatsz. Az új órák árai igen széles skálán mozognak, attól függően, hogy mekkora méretben (41, 42, 46 mm) és milyen kivitelben, milyen szíjjal választod: az indulóár 94 990 forint, a plafon pedig 239 990 forint.

Sajnos hazánkba egyelőre nem érkezik meg, de izgalmas fejlesztés a Huawei Watch D2, ami egy kifejezetten egészségmegőrzésre tervezett okosóra. A különlegessége, hogy képes hitelesített pontossággal vérnyomást is mérni csuklón a nap 24 órájában.

Ezt az új TruSense szenzorcsoport képességeivel kombinálva a legteljesebb egészségmonitorozás érhető el. A vérnyomásméréshez ultrakeskeny mechanikus légzsák-rendszert használ, és az is mutatja, hogy ez kevésbé sportoláshoz, mint inkább egészségmonitorozáshoz kifejlesztett eszköz, hogy szögletes kijelzője igen nagy, 1,82"-os.

MatePad Pro 12.2 és MatePad 12 X

Csúcskategóriás tabletet is bemutatott a Huawei, ami szép, és vannak valóban figyelemre méltó tulajdonságai, de sajnos hazánkban egyelőre nem fog megjelenni. A 12,2 colos kijelző egy Tandem OLED PaperMatte panel, ami akár 2000 nites fényerőre is képes, miközben speciális kialakításának és bevonatának köszönhetően nem tükröződik. A Huawei elmondása szerint ez már-már papírszerű olvasási élményt nyújt (más cégek is kísérleteznek hasonlóval, például a TCL a NXTpaperrel), viszont ennél sokkal többet nem árultak el az új tabletről.

A másik, szintén topkategóriás táblagép, a MatePad 12 X kifejezetten vékony és könnyű modell: a teljes alumínium készülékházba csomagolt kütyü mindössze 555 gramm és 5,9 mm vastag. Ez a tablet is megkapta a szuper fényerőre képes PaperMatte kijelzőt, van stylus támogatás és előtelepítve megkapod a GoPaint appot, hogy kiteljesedhess rajzolásban, kreativitásban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.