Hirdetés

Óriási áttörést értek el, érkezhetnek a percek alatt töltődő autók és mobilok



|

Colorado Boulder Egyetem kutatóinak felfedezése vezethet el a nagy előrelépéshez.

Hirdetés

Amerikai kutatók, Ankur Gupta vezetésével egy új modellt fejlesztettek ki, amely jelentős előrelépést hozhat a szuperkondenzátorok töltési és energiaátadási sebességében. Ez a fejlesztés különösen fontos lehet az elektromos autók terjedésében, mivel lehetővé teheti, hogy azokat akár 10 perc alatt teljesen feltöltsék, ami a globális felmelegedés elleni küzdelemben is szerepet játszhat.

A Colorado Boulder Egyetem kutatói arra koncentráltak, hogyan mozognak az ionok a szuperkondenzátorok pórusos szerkezetében. Az új modell az elektrolit áramlását írja le ezekben a bonyolult pórushálózatokban, ami kulcsfontosságú a gyorsabb töltés és a hatékonyabb energiaátadás szempontjából.

Hirdetés

A kutatás során módosították a Kirchhoff-törvényt, amely 1845 óta írja le az elektromos áram folyását, és megállapították, hogy az ionok mozgása a pórusok metszéspontjainál eltér a hagyományosan leírtaktól.

Ez az áttörés nemcsak a járművek és elektronikai eszközök energiatárolására lehet hatással, hanem az elektromos hálózatok hatékonyságára is. A hálózatokban szükség van az energia hatékony tárolására, hogy alacsony kereslet idején elkerüljék a pazarlást, és magas igény esetén gyorsan biztosíthassák az ellátást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.