Hirdetés

Nagy baj van: világszerte tömeges leállásokat okoz egy ismeretlen informatikai hiba



|

Repterek, bankok és különböző online médiumok hálózatai is érintettek.

Hirdetés

Nemrégiben több globális intézmény is arról számolt be, hogy jelentős informatikai kiesés történt rendszerükben. A probléma világszerte tömeges leállásokhoz vezetett: repülőterek, bankok és médiumok is érintettek - adta hírül a BBC. A globális méretű, egyelőre ismeretlen informatikai hibát már nagy erőkkel vizsgálja a Microsoft.

A leállások világszerte komoly problémákhoz vezettek, ám Ausztráliát különösen súlyosan érintették. A repülőjáratok teljesen leálltak, a szupermarketekben úrrá lett a káosz, a műsorszóró hálózatok gyakorlatilag megszűntek létezni. Mindemellett a londoni tőzsdén is fennakadásokról számoltak be, továbbá az Egyesült Államokban Alaszka állam is figyelmeztetést adott ki, miszerint a vészhelyzeti szolgáltatások is érintettek.

Hirdetés

Az üzemzavar pontos oka jó ideig nem volt világos, az elején arra gyanakodott mindenki, hogy a Microsoft Azure nevű felhőszolgáltatásával lehet valami, amit nagy erőkkel vizsgált a vállalat is.

"Vizsgálunk egy olyan problémát, amely hatással van a felhasználóknak a Microsoft 365 különböző alkalmazásaihoz és szolgáltatásaihoz való hozzáférési képességére."

- olvasható a vállalat nemrégiben közzétett bejegyzésében.

Nem sokkal később kiderült, hogy a CrowdStrike nevű kiberbiztonsági cégnél történt hiba, ahol kiadtak egy olyan hibás frissítést, amely rengeteg gépet megbénított, amelyek a visszavonás után sem jöttek helyre. Világszerte rengeteg vállalat használja a CrowdStrike termékeit a Windows-alapú rendszerei védelmére, ebből alakult ki az egész probléma, a hibát a cég is elismerte.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.