Hirdetés

Már a Wizz Air is teszteli a fenntartható repülőgép-üzemanyagot



|

A SAF lehet a megoldás a jelentősen környezetszennyező közlekedési mód barátságosabbá tételére.

Hirdetés

Egyelőre két kiemelt útvonalon, Barcelona és Budapest, valamint Brüsszel és Budapest között teszteli a Wizz Air az Airbusszal együttműködésben a Cepsa és a World Fuel Services által biztosított Sustainable Aviation Fuelt, röviden SAF-ot (Fenntartható Repülési Üzemanyag), amit az Európai Unió RefuelEU szabályozásai miatt kell alkalmazni. 

A SAF-nak köszönhetően jelentősen csökkenthető a károsanyag-kibocsátás, és fontos eleme annak, hogy az iparág 2050-re elérhesse a karbonsemlegességet.

Az EU 2025-től kötelezné az üzemanyag-ellátókat arra, hogy számos európai repülőtéren lehetővé tegyék a SAF-ot, valamint a légitársaságokat, hogy 90%-ban ezeken a reptereken vegyenek fel üzemanyagot.

Hirdetés

A Wizz Air Barcelonában csaknem 16 tonnányi SAF-ot vásárol legfeljebb 5 százalékos vegyítési arányú üzemanyag keverékében, Brüsszelből pedig mintegy 18 tonnányi SAF-ot szerez be legfeljebb 10 százalékos elegyben. Az Airbus tanácsokkal támogatja a SAF bevezetését.

A Wizz Air az utasok véleményére is kíváncsi, egy kérdőív kitöltésével mondhatják el, mit gondolnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.