Hirdetés

Kukázta a Kaspersky androidos antivírus appját a google



|

Az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumának döntése alapján történt mindez.

Hirdetés

A Kaspersky hivatalos Android-alkalmazásait eltávolították a Google Play Áruházból, ami újabb csapást jelent az orosz kiberbiztonsági cég számára. A BleepingComputer szerint a hétvégén történt lépés része annak az amerikai kormány által elrendelt szankciós hullámnak, amely komoly korlátozásokat rótt a vállalatra.

A Google szóvivője elmondta, hogy a cég az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumának döntése alapján távolította el a Kaspersky alkalmazásait. A Kaspersky fórumain a vállalat megerősítette, hogy tudomása van az esetről, és jelenleg vizsgálják, hogy miért nem érhetők el az alkalmazások. Emellett biztosították a felhasználókat, hogy továbbra is elérhetik termékeiket alternatív alkalmazásboltokon keresztül, például a Galaxy Store, a Huawei AppGallery, és a Xiaomi GetApps platformokon, illetve közvetlenül a Kaspersky weboldaláról.

Hirdetés

Az orosz kiberbiztonsági cég ellen az amerikai kormány hosszú ideje szigorúan fellép, mivel az Egyesült Államok attól tart, hogy a Kaspersky szoftvereit az orosz kormány kémkedésre használhatja. Ennek eredményeképpen 2024 júliusában az amerikai kormány betiltotta a cég termékeinek árusítását, és szeptember végével minden frissítést megszüntettek. A felhasználók egy része ráadásul váratlanul azt tapasztalta, hogy Kaspersky termékeik helyett egy új szoftvert, az UltraAV-t telepítették számítógépeikre.

A Kaspersky szerint a Google döntése túlzó értelmezésen alapul, és arra számítanak, hogy az amerikai hatóságok további iránymutatást adnak majd az ügyben. Ennek ellenére a vállalat továbbra is elkötelezett a világ kiberbiztonságának védelme mellett, és biztosította, hogy a felhasználók más platformokon is letölthetik és frissíthetik alkalmazásaikat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.