Hirdetés

Komoly teljesítményről árulkodnak a ROG Phone 9 kiszivárgott specifikációi



|

Napvilágot láttak az első információk az Asus következő gamertelefonjáról.

Hirdetés

Bár a ROG Phone 9 megjelenése még kétségkívül odébb van, különböző pletykák és szivárgások formájában már hallani ezt-azt az Asus gamermobiljának következő iterációjáról. A minap a korábban rendre hiteles információkat szállító Smart Pikachu pletykált a készülékről, és ismertette annak fontosabb specifikációt.

Állítása szerint a telefont a Qualcomm közelgő Snapdragon 8 Gen 4-es processzora fogja hajtani, ami a jövő évben várhatóan számos androidos zászlóshajó erőforrása lesz - többek között a Honor Magic 7, a Xiaomi 15 és 15 Pro, valamint a OnePlus 13 is ezzel a lapkakészlettel felvértezve kerülhet a boltok polcaira.

Hirdetés
      

Kiderült továbbá, hogy a ROG Phone 9 akár 24 GB RAM-mal és 1 TB belső tárhellyel érkezhet - az Asus készülékei közül ezekkel a specifikációkkal jelenleg csak az abszolút csúcsmodell, a ROG Phone 8 Pro rendelkezik. Ami a kijelzőt illeti, a szivárogtató itt is komoly előrelépésről beszél, bár a pontos részletek egyelőre nem ismertek. A ROG Phone 8 és 8 Pro egy 6,78 hüvelykes, 165 Hz-es képfrissítési rátával rendelkező, FHD+ felbontású AMOLED kijelzővel került forgalomba - az új modellnél elsősorban magasabb fényerőre és felbontásra számíthatunk.

A szivárogtató bejegyzésében egy képernyőfotót is közzétett, ami a ROG Phone 9 állítólagos tanúsítványát mutatja. Az "ASUSAI2501A" modellszámot viselő listázás alapján arra következtethetünk, hogy az új gamermobil támogatni fogja a 65 wattos vezetékes töltést, ami ugyancsak összhangban van a ROG Phone 8 teljesítményével.

A pontos megjelenésről egyelőre nem tudni, de tekintve, hogy a ROG Phone 8 és 8 Pro idén év elején mutatkozott be, azt feltételezhetjük, hogy az Asus valamikor 2025 elején dobhatja piacra az új készüléket, de persze a korábbi megjelenést sem zárhatjuk ki teljesen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.