Hirdetés

Kiderült, hogy mi motiválja a magyarokat a pornónézésre



|

Az eredmények alapján egy kategóriában élen járunk a nemzetközi összevetésben.

Hirdetés

Érdekes eredményekre világított rá egy nemzetközi pornókutatás, amely a felnőtt tartalmak fogyasztásának hátterében álló motivációkat vizsgálta - írja a qubit.hu. Koós Mónika vezetésével, a Duisburg-Esseni Egyetem igazságügyi pszichiátriai és szexuális kutatásokkal foglalkozó intézetének csapata az országos tendenciákat is górcső alá vette, így hazánkról is megtudtunk egyet s mást.

A kutatás során összesen 42 országban, 75 ezer válaszadó segítségével vizsgálták, hogy miért néznek pornót az emberek. A kategóriák között szerepelt többek között az érzelmi figyelemelterelés, az unaloműzés, a stresszoldás, a szexuális kíváncsiság, a fantáziálás és a szexuális élvezet.

Hirdetés

Ahogy az előbbi felsorolás szerint haladunk előre, annál gyakoribb motivációkat figyelhetünk meg. Egészen pontosan arról van szó, hogy az emberek leginkább saját szexuális örömszerzés céljából fogyasztanak pornográf tartalmakat, tekintet nélkül a nemre, országra vagy szexuális orientációjukra.

Bár az egyes országokon belüli motivációs mintázatok nagyon hasonlóak, a motiváltság mértéke szignifikáns eltérést mutat. Bizonyos országokban, például Törökországban, Kanadában, Malajziában magasabb erre utaló értékeket figyelhetünk meg, szemben Izraellel, Kolumbiával, Spanyolországgal vagy Csehországgal, ahol alacsonyabb a motivációs index.

Érdekesség, hogy a nemzetközi összevetésben a saját szexuális örömszerzésre a magyarok használják a leggyakrabban a pornót, ezzel a nemzetközi összevetés élére helyezve országunkat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.