Hirdetés

Ha Windowst szeretnél futtatni iPhone-on, most itt a lehetőség – és még csak feltörni sem kell semmit



|

Ezzel pedig megnyílt az út a retró játékok (és alkalmazások) futtatására Apple okostelefonjain is.

Hirdetés

A történelem során először kerülhetett be PC emulátor alkalmazás az iOS App Store-ba - erre korábban egész egyszerűen azért nem volt lehetőség, mert az Apple nem adott rá engedélyt. Most viszont megtört a jég, és az UTM SE már le is tölthető iOS-re, iPadOS-re és visionOS-re egyaránt. Sőt, az app nemcsak a saját alkalmazásboltban lesz elérhető, hamarosan megjelenik majd az AltStore PAL-ban is, egy olyan alternatív alkalmazásboltban, amely az EU-s szabályozásnak köszönhetően tudott életre kelni.

Az UTM SE ingyenes, célja pedig elsősorban az, hogy az olyan retró játékokat, mint például a Doom vagy a 3D Pinball, elindíthassuk a vállalat mobil eszközein. Ehhez persze az emulátor mellett egy virtuális gépre is szükség van, amit az UTM weboldaláról ingyen beszerezhetünk - egészen a Windows XP-ig.

Hirdetés

Az UTM már egy hónapja elkészült az emulátorral, de az Apple akkor még nem engedélyezte a szoftvert az általános irányelvek megsértése miatt - az UTM azonban gyorsan reagált a problémá(k)ra, és készített egy javított verziót.

Egyébként nem ez az egyetlen olyan cég, amely PC-emulátort készített iOS-re, de az Apple elutasította az iDOS 3 appot is. A visszautasítás oka az volt, hogy az alkalmazás nem játékkonzolt emulál, de a fejlesztő nem tudta kideríteni, hogyan alakíthatná át alkalmazását úgy, hogy megfeleljen az Apple irányelveinek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.