Hirdetés

Ha TikTokon 60 ezerért kínálnak 800 eurót, ne dőlj be neki!



|

Újabb átverés terjed a közösségi oldalakon, a felhasználó ezúttal is hamis pénzt árul.

Hirdetés

A múlt héten írtuk meg, hogy egy csaló egy visszautasíthatatlan ajánlattal csábítja az áldozatait TikTokon és Telegramon: amennyiben valaki 50 ezer forintot, vagy ugyanekkora értékű kriptovalutát fizet neki, akkor félmillió forintnyi hamis tízezrest küld vissza neki, a bankjegyek pedig olyan jó minőségűek, hogy azokat a pénzintézetekben is simán elfogadják. Még kamu üzeneteket is gyártott, amik azoknak az ügyfeleknek az elégedettségét igazolja, akik üzleteltek már vele korábban. 

Akkor egy Nebula nevű felhasználó tolta az átlátszó bizniszt a közösségi médiában, a Telex pedig megkereste a rendőrséget is az üggyel kapcsolatban, amely elmondta, hogy nem nyomoznak Nebula után - ennek ellenére Nebula törölte a profilját mindkét platformon, hogy most másik felhasználónéven, de egy nagyon hasonló átveréssel térjen vissza, csak most hamis euróval házal. 

Hirdetés

Ezúttal Billfactory néven bukkant fel egy csaló a TikTokon és a Telegramon, aki hamis tízezresek helyett 20, 50 és 100 eurós címletekkel kecsegtet, amelyek állítása szerint átmennek bármilyen teszten, az eredetivel mindenben megegyeznek (még a sorozatszámok, a hologramcsík és a többi is szerepel rajtuk). Billfactory három árkategóriát határozott meg a Telex szerint: 800 eurót ad 150 euróért vagy 59 990 forintért, 1500 eurót ad 200 euróért vagy 79 990 forintért, és 5000 eurót ad 350 euróért vagy pedig 139 990 forintért. Akárcsak Nebulánál, úgy itt is megvannak a hálálkozó üzenetek az állítólagos vevőktől, és a feltöltött képek is arról árulkodnak, hogy ugyanarról a személyről van szó.

Kép forrása: Telex
Kép forrása: Telex

Természetesen szó sincs semmilyen méltányos üzletről, egyszerű átverés áll az egész mögött: ahogy valaki elutalja a kért összeget a megadott számlára (például az azzal megegyező mennyiségű kriptovalutával), azonnal letiltja őt a csaló, és ahelyett, hogy várná a futárt a megszerzett pénzhalommal vagy az üzenetet a Foxposttól, búcsút inthet a pénzének, így nem érdemes próbálkozni vele, mert csakis rossz vége lehet. Marad a felhasználó jelentése. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.