Hirdetés

Egy csaló több mint kétmillió forintot lopott egy nőtől, aztán arra kérte, azonosítás miatt vetkőzzön le



|

Egyre kifinomultabb módszerekkel próbálkoznak a szélhámosok.

Hirdetés

Az utóbbi időben rendesen megszaporodtak a különböző telefonos csalások, amelyek ellen Magyarország legnagyobb kereskedelmi bankja, az OTP egy olyan funkcióval próbál fellépni, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy telefonálás közben a MobilBankban ellenőrizzék a hívás valódiságát, tehát azt, hogy tényleg a bank egyik munkatársával beszélgetnek-e.

A csalók azonban nemcsak itthon, hanem a világ másik felén is aktívan tevékenykednek. A Mayfield Heights-i rendőrség nemrégiben egy olyan nem mindennapi esetről számolt be, amelynek során egy ohiói férfi FaceTime-on keresztül találta be az áldozatát. A csaló a hölgynek azt állította, hogy a számláján egy "hamis terhelés van folyamatban", majd azt tanácsolta neki, hogy mozgassa át a pénzét, ezzel megakadályozva a lopást.

Hirdetés

Miközben vonalban voltak - a csaló utasításait követve -, a nő egy helyi bank felé vette az irányt, ahol 6 ezer dollárt (több mint 2 millió forintot) vett ki készpénzben. A férfi ezt követően arra kérte az áldozatát, hogy a kivett összeget fizesse be egy ATM-nél az által megadott betéti kártyás számlára. Amikor a hölgy később megpróbálta levenni a pénzt a számláról, arról kapott értesítést, hogy a tranzakció nem ment végbe - a csaló egyébként még ezen a ponton is telefonon zaklatta.

Bár több nagyon hasonló esetről is beszámoltunk a közelmúltban, a mostani incidens egy dolog miatt egészen "különleges". Tudniillik a csaló FaceTime-on keresztül találta be az áldozatát, ahol - a rendőrség közleménye szerint - "teljes testszkennelést kért a személyazonossága igazolására". A hölgy részben emiatt gondolhatta hitelesnek a megkeresést.

A történtek után nem sokkal az áldozat jelentette a csalást a banknak, ahol azt a választ kapta, hogy ő a felelős az elveszett pénzért, így nem tudnak neki segíteni. A nő végül a Mayfield Heights-i rendőrségen jelentette be a FaceTime-hívást, ahol megkezdték az ügy kivizsgálását.

Érdemes tehát vigyázni, hiszen az adathalászok az elviselhetetlen kánikulában is aktívan tevékenykednek, és egyre kreatívabb módokat találnak arra, hogy átverjék áldozataikat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.