Hirdetés

Elvileg már megint feltörték az AMD-t, a neten árulják a megszerzett adatokat



|

Egyelőre az AMD nem ismerte el, hogy tényleg megtörtént a dolog.

Hirdetés

Az AMD állítólagos adatlopás áldozatává vált, amely során belső kommunikációkat és érzékeny alkalmazotti információkat kompromittáltak, jelentették a szakértők. Az IntelBroker és az EnergyWeaponUser nevű bűnszervezetek vállalták a felelősséget a támadásért.

Az ellopott adatokat a dark weben található BreachForums piactéren kínálták eladásra. IntelBroker emellett több közelmúltbeli incidenst is magára vállalt, például az Europol és a T-Mobile elleni támadásokat, amelyek után ugyancsak érzékeny adatokat próbáltak eladni. Mindkét szervezet tagadta, hogy kompromittálódtak volna, és azt állították, hogy az infrastruktúrájuk érintetlen maradt. Az AMD ugyan még nem erősítette meg a támadásokat, de elismerték, hogy tudomásuk van a bűnszervezet állításairól.

Hirdetés

Az AMD a következő közleményt adta ki:

"Tudomásunk van arról, hogy egy kiberbűnözői szervezet azt állítja, hogy ellopott AMD adatokat birtokol. Szorosan együttműködünk a bűnüldöző hatóságokkal és egy harmadik fél tárhelyszolgáltató partnerrel az állítások és az adatok jelentőségének kivizsgálásában."

Az IntelBroker korábban, 2024 júniusában, állítólag egy hasonló adatlopást is végrehajtott az AMD ellen, amely során alkalmazotti adatokat, például telefonszámokat, e-mail címeket és pénzügyi dokumentumokat gyűjtöttek össze.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.