Hirdetés

Ebben az új űrruhában lépnek majd a Holdra a NASA űrhajósai



|

Milánóban mutatták be az Axiom Space által fejlesztett űrruhát.

Hirdetés

Az Axiom Space és a Prada közös fejlesztése az új űrruha, amelyet a NASA Artemis 3 missziójához készítettek, és a Hold déli sarkára irányuló küldetések során kerül majd használatba. Az űrruhát leleplező bemutatóra Milánóban, a divat világának egyik fővárosában került sor október 16-án.

Az Artemis 3 küldetés keretében a tervek szerint 2026-ban két űrhajós lép majd a Holdra, köztük az első nő és az első színes bőrű személy. Ez a küldetés különösen jelentős, hiszen a Hold déli sarkának felfedezése előtt állunk, ahol a hideg, és az eddig felfedezetlen területek nagy kihívásokat jelentenek. Az új űrruha tervezésének egyik legfontosabb szempontja volt, hogy ellenálljon ezeknek a szélsőséges körülményeknek.

Hirdetés

A Prada közreműködése a szkafander tervezésében nemcsak a funkcionalitásban, hanem a stílusban is megmutatkozik. Az űrruha felszereltsége lenyűgöző: HD-kamerával ellátott sisak, 4G-s kapcsolat és egy sor olyan biztonsági rendszer, amely garantálja az űrhajósok épségét. Az Oakley által tervezett sisaküveg védi az űrhajósokat a káros napsugárzástól, és a szkafander képes ellenállni a holdpor által okozott mechanikai sérüléseknek is. Emellett a ruha kényelmes mozgást biztosít a viselőjének, ami különösen fontos az űrbéli feladatok végrehajtása során.

Az űrruha nemcsak a Hold küldetéseihez készült, hanem a Nemzetközi Űrállomáson végzett űrséták során is alkalmazható lesz, ezzel széleskörű felhasználási lehetőséget biztosítva a jövő űrhajósai számára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.