Hirdetés

A sima hajtogatós telefon már a múlt, a Huawei Mate XT Ultimate Designt duplán lehet behajtani



|

A Mate XT Ultimate Design a világ első duplán hajtogatható kijelzős okostelefonja, tablet méretű kijelzővel érkezik.

Hirdetés

A Huawei bemutatta a világ első duplán hajtogatható kijelzős okostelefonját, a Mate XT Ultimate Design modellt. Ez az innovatív készülék több szempontból is kiemelkedik: teljesen szétnyitva 10,2 hüvelykes, tablet méretű kijelzőt kínál, míg két részre nyitva 7,9 hüvelykre csökken, összecsukva pedig 6,4 hüvelykes képernyőt kapunk. Az eszköz vékony kialakítása is figyelemre méltó, szétnyitva mindössze 3,6 mm vastag, míg összecsukva 12,8 mm. A telefon 156,7 mm hosszú és 298 gramm súlyú, ami bár soknak tűnik, táblagépként elfogadható.

Az akkumulátora 5600 mAh kapacitású, több szekcióra bontott akkumulátort tartalmaz, amelyet 66 wattal lehet vezetékesen, illetve 50 wattal vezeték nélkül tölteni. A készülék nagy felbontású, 3184 x 2232 pixeles LTPO OLED kijelzőt használ, amely 10 bites színmélységgel rendelkezik, de a képfrissítési rátáról nem közölt adatot a Huawei.

Hirdetés

A kamerarendszer is magas színvonalat képvisel: a fő kamera 50 megapixeles, variálható apertúrával (f/1,4-f/4), optikai képstabilizálással (OIS) és fázisérzékelő autófókusszal (PDAF). Az ultraszéles látószögű kamera 12 megapixeles, 13 mm-es f/2,2-es apertúrával, míg a 12 megapixeles zoomkamera 5,5x-ös optikai nagyítást kínál. Az előlapi szelfikamera pedig 8 megapixeles.

A Mate XT Ultimate Design három változatban érhető el: 16 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel 20 ezer jüanért (körülbelül 1 millió forint), 512 GB tárhellyel 22 ezer jüanért (1,11 millió forint), valamint 1 TB tárhellyel 24 ezer jüanért (1,21 millió forint). A készülék kizárólag az ázsiai piacon lesz elérhető, és bordó vagy fekete színű műbőr borítással érkezik.

Ez a formabontó okostelefon a technológiai újítások csúcsát képviseli, főként a prémium szegmens számára készült, és egy új korszakot nyithat a hajtogatható kijelzős eszközök piacán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.