Hirdetés

A legjobb alternatív fájlkezelők Windows alá



|

A Windows saját fájlkezelője helyett több alternatív megoldás is használható, amelyek mind funkcionalitásban mind kényelem terén többet nyújtanak.

Hirdetés

A Microsoft rengeteg energiát ölt abba, hogy a Fájlkezelőt minél jobbá tegye, és ennek meg is lett az eredménye: ha nem is tökéletes a Windows beépített megoldása, ma már egészen jól használható. A program egyik, viszonylag újnak számító funkciója, hogy füleket is létrehozhatunk benne. Ez persze még mindig nem annyira kényelmes, mint a kétablakos fájlkezelők használata, de ég és föld a különbség a korábbi verziókhoz képest. Ám azzal együtt is, hogy a Fájlkezelő sokat fejlődött, még mindig bőven találni olyan alternatívákat, amelyek általánosságban jobbnak számítanak. Ezek közül mutatjuk kedvenceinket.

Total Commander

A Total Commander első verziója idestova több, mint 30 éve jelent meg, ez alatt az idő alatt pedig a szoftvert a fejlesztők rengeteg extra szolgáltatással is ellátták. Az alkalmazás a kezdetek óta kétpaneles felépítést használ, és mára eljutottunk oda, hogy amit egy fájlal meg lehet csinálni, arra a Total Commander biztosan képes. Azért, hogy a rengeteg funkció ne menjen a kezelhetőség rovására, rengeteg extra szolgáltatás pluginok telepítését követően érhető el; így mindenki egyedileg alakíthatja ki saját fájlkezelőjét. A Total Commander felépítése viszont nem sokat változott az évek alatt - mondjuk azt, hogy ma már erőteljes retró érzést kelt.

Letöltés

Hirdetés

Multi Commander

A Multi Commander is hasonló logika mentén épül fel, de mutatósabb köntöst kapott: alapból is hatalmas tudása beépülő modulok segítségével ugyanúgy (szinte) korlátlanul bővíthető. Telepítéskor még azt is kiválaszthatod, hogy a billentyű-parancsok a klasszikus fájlkezelők kiosztásához vagy a Windows billentyű-parancsaihoz igazodjanak. Az alkalmazás egyik hasznos extrája, hogy a kijelölésnél a szokásos logika helyett kérhetjük például az összes képfájl kiválasztását is. A szoftver a hálózati meghajtók és FTP-szerverek mellett a Registryt is tudja kezelni.

Letöltés

One Commander

A One Commander főleg egyedi funkciói miatt érdekes választás: rengeteg olyan extra szolgáltatás került bele, ami a kényelmünket szolgálja. Például az, hogy a fájlkezelő a kétablakos nézet és a fülek előnyeit kombinálja, de hasznos extra az is, hogy a vágólapra helyezett képek közvetlenül fájlba másolhatók segítségével. A mappákhoz jegyzetek és feladatlisták is társíthatók, átnevezésnél pedig nemcsak a fapados mintákat, hanem RegEx kifejezéseket is lehet használni.

Letöltés

Free Commander

A Free Commander legnagyobb előnye a rugalmasság, kezelőfelülete ha nem is a legmodernebb, cserébe azonban remekül testreszabható - használható több panel vagy több fül, illetve a kettő egyszerre is, ha ez az igény. Támogatottak a tömörített fájlok, akár még keresni is lehet bennük, de van itt FTP-elérés és mappaszinkronizáció is, profi átnevező felület és "DOS-os" parancssor. A Free Commander meg tudja keresni a duplán tárolt fájlokat, és kezeli az FTP-szervereket is - továbbá hozzáférést biztosít a mobil eszközök tárhelyéhez is.

Letöltés

TagSpaces Lite

Kakukktojás a TagSpaces Lite, hiszen ez az alkalmazás nem egy komplett fájlmenedzser, hanem egy olyan program, amivel a meglévő állományokat tudod rendszerezni kategóriák szerint - függetlenül attól, hogy a merevlemezen vagy SSD-n merre találni őket. A TagSpaces Lite címkékkel működik, adatbázisa pedig ez alapján kereshető is. A program előnye, hogy rengeteg fájltípusnál az előnézeti képet is megmutatja - ez nemcsak fotókra igaz, hanem például PDF-fájlokra és más dokumentumtípusokra is, ha pedig forráskódot nyitsz meg vele, akkor színkódokat használ.

Letöltés

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.