Létezik egy olyan fogalom, amit azzal a szép kifejezéssel illetünk, hogy "sous vide". Ez röviden arról szól, hogy a megfőzni kívánt ételt légmentesen lezárjuk, és megfelelően temperált vízbe helyezzük. A dolog számos előnnyel jár, hiszen az ízek tutira benne maradnak az ennivalóban, ráadásul ha mindig ugyanazon a hőfokon tartjuk a "fűtőközeget" a főzések során, akkor elvileg ugyanolyan állagot és ízt kapunk mindig. Erre a piacra kíván betörni egy ismert háztartási gépeket gyártó cég.
A Whirlpool, ebben a hónapban kapott oltalmat egy olyan szabadalmára, mely a sous vide piacra irányul, és a dokumentum szerint olyan eszközről van szó, mely indukciós főzőlapból, főzőedényből, mágneses keverőlemezből, valamint vezeték nélküli hőmérséklet-érzékelőből áll. Ezek együttese gondoskodik arról, hogy a víz mindig megfelelő hőmérsékleten legyen cirkuláltatva, ami egyúttal garancia arra is, hogy tényleg ízletes ételeket készíthessünk.
Bővebbet jelenleg nem lehet tudni a Whirlpool sous vide főzőegységéről, de vélhetően a közeljövőben vélhetően újabb információk látnak napvilágot. Természetesen nem a Whirlpool az első olyan cég, mely nekiindul a vákuumos főzés világának, hiszen korábban a GE Appliances jelentkezett indukciós főzőlapokkal és hozzájuk tartozó Bluetooth-kapcsolatos hőmérséklet-érzékelővel, melyek együtt kiválóan alkalmasak a sous vide ételkészítéshez.