Hirdetés

Ne lepődj meg, ha furcsán viselkedik az Apple-fiókod



|

Bosszantó hibát produkálnak az Apple ID-k, és senki sem tudja az okát.

Hirdetés

Habár az Európai Unió által életbe léptetett új szabályozás számos szempontból nyitásra kényszerítette az Apple-t, a cupertinóiak eszközei alapvetően továbbra is egy szorosan összetartozó ökoszisztéma részét képezik, melyek középpontjában egyetlen digitális azonosító, a pletykák szerint hamarosan átnevezésre kerülő Apple ID áll.

E fiók nélkül az almás cég gyakorlatilag egyetlen szolgáltatását sem tudjuk igénybe venni, ahogyan minden mentett adat és jelszó is ehhez van kötve, így rendkívül kellemetlen, ha valaki kívül találja magát a rendszeren. Márpedig most úgy néz ki, hogy ez bárkivel megtörténhet.

A 9to5Mac ugyanis több közösségi médiás poszt és a saját szerkesztőségi tapasztalatai alapján a napokban arról számolt be, hogy az Apple rengeteg felhasználót kiléptetett az Apple ID-fiókjából azok összes eszközén, az érintettek pedig csak egy új jelszó létrehozását követően tudtak ismét bejelentkezni. A cég semmilyen magyarázatot nem adott a dologra, és a portálnak sincs ötlete, mi lehet a probléma oka.

Hirdetés

Az Apple Sytstem Status weboldal mindenesetre a cikk publikálásakor és e sorok írásakor sem jelezte, hogy bármilyen hiba állna fenn az almás online szolgáltatásokban, így végképp rejtély, mi zajlik a háttérben. Ha az elmúlt napokban téged is kiléptetett a rendszer, vagy később történne meg veled a dolog, érdemes emlékezni rá, hogy a jelek szerint ez most egy kiterjedt jelenség.

A legtöbbek számára persze csak egy apró kellemetlenséget jelent, ha új jelszót kell készíteni, azzal viszont nem árt tisztában lennünk, hogy az ellopott eszközök védelme funkció miatt ez akadályokba ütközhet, ha egy idegen helyen próbálkozunk vele, illetve a jelszó átállításával az Apple ID-ben megadható alkalmazásspecifikus bejelentkezési kódot is újra kell konfigurálni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.